KAKO USPEŠNI SMO PRI OGLAŠEVANJU NA KLIK

Študija primera:
Da je Google zaenkrat edini pravi iskalnik, kjer obiskovalec na internetu lahko dobi najbolj relevantne podatke, vemo vsi. Da ga dnevno obišče preko 80% svetovnih uporabnikov interneta, tudi že verjetno veste. Da pa se preko Googla da zelo dobro zaslužiti, pa se vam morda zdi, a vendar v to niste prepričani!

Če imam prav, naj vam predstavim nekaj primerov naših kampanj Adwords oglaševanja kjer je bila velika večina naših naročnikov z rezultatom zelo zadovoljna. Kako ne bi, ko pa so na svojo spletno stran začeli pridobivati samo še potencialne kupce...

(Kliknite na spodnjo sliko za povečavo)

Slika1: Izseček iz administracije Google kampanj


Pridobivanje kupcev

s pomočjo PovečajObisk.si kampanjeZaradi zavezanosti do naših naročnikov, vam identitete seveda ne moremo razkriti, povem vam lahko le, da gre tako za storitvene dejavnosti, kot tudi za trgovino z izdelki. Oglejmo si primere...

1. Pri prvem naročniku smo izpostavili CTR (Razmerje med kliki in prikazi), ki je 8,38 %! Pri tem lahko ocenimo, da so oglasi in izbor ključnih besed zelo učinkoviti, kar posledično pomeni, da bodo cene ključnih besed nižje. Naročnik je pri začetni kampanji prejel 833 klikov. Konverzije nismo merili zaradi tega, ker naročnika kličejo večinoma preko telefona. S pomočjo "začetne kampanje" je naročnik pridobil 27 kupcev!

2. Pri drugem naročniku smo oglaševali tudi v kontekstualni Googlovi mreži, na kar kaže drastično povečano število prikazov. Takšen način je primeren za podjetja, ki želijo oglaševati svojo znamko in poleg tega na spletno stran pridobiti čimveč kvalificiranih kupcev. Stopnja konverzije je bila več kot 8,23 %, kar pomeni, da je skoraj vsak 11. obiskovalec spletne strani nekaj naročil. Odličen rezultat! Šlo je namreč za računovodsko dejavnost.

3. Pri petem naročniku smo imeli primer enormnega števila konverzij, torej takšnih obiskovalcev, ki so ali izpolnili obrazec za povpraševanje, ali takoj naročili produkt. Pri tem naročniku smo izkoristili priložnost in s kampanjo prehiteli "zaspano" konkurenco, za katero je sedaj malo prepozno, kajti z oglaševanjem nadaljujemo, Google pa je oglase že označil za najbolj relevantne v dejavnosti, v kateri se nahaja naš naročnik. Torej se ti sedaj pojavljajo direktno nad naravnimi rezultati!

4. Pri šestem naročniku smo izpostavili število klikov. Poleg 3.700 obiskovalcev v dveh mesecih je naročnik prejel tudi 75 naročil, kar ga je privedlo v situacijo, ko je potrebno povečati ponudbo. Ugotovili smo namreč, da je naročnik zasičen s povpraševanji in smo zato za kratek čas bili primorani v zaustavitev oglaševanja. Sladke skrbi torej!


Slovar pojmov:

Število klikov    Število kvalificiranih obiskovalcev, ki v sklopu oglaševalske kampanje na Googlu pridejo na vašo spletno preko    oglasov.
Prikazi  
Število prikazov oglasov na Googlu. Tolikokrat kot iskalci vaših storitev ali izdelkov vpišejo ključno besedo, ki se nahaja v vaši oglasni kampanji, tolikokrat se pojavijo vaši oglasi.
CTR    (Click through rate) - Razmerje med prikazi in kliki. Večja kot je stopnja (%), bolj učinkovito je oglaševanje.
Bolj kot je oglaševanje učinkovito, nižje so cene na klik!
Konverzije    Merjenje konverzije je sestavni del kampanje. Če je spletna stran ustrezna za merjenje konverzije, lahko sproti merimo, kako učinkovita je bila kampanja v korelaciji s spletno stranjo. Če spletna stran ni sposobna konverzije obiskovalcev v kupce, lahko oglaševanje na klik razumete, kot stran vržen denar!
Stopnja konverzije   
S stopnjo konverzije določamo uspešnost spletne strani pri konverziji iz potencialnih v končne kupce. S stopnjo konverzije lahko izračunamo ali se vam je investicija v oglaševanje povrnila (ROI).

Dnevno osvežena statistika Vsakemu od naših naročnikov je med samo kampanjo na voljo dostop do dnevno osvežene statistike, ki se nahaja na Spletnik servisnih straneh.
Za ogled primera dnevno osvežene statistike, kliknite na spodnjo sliko.
 
Želite, da tudi za vas organiziramo oglaševalsko kampanjo na Googlu?


Izpolnite kontaktni obrazec, pišite nam na e-mail External link opens in new tab or windowinfo@povecajobisk.si ali nas pokličite na

080 33 39

.